KEMIČNI PILING

Postopek izbire se prične z analizo kože, skrbnim pregledom in posvetom. Dermaceutic je razvil vrsto profesionalnih pilingov, z namenom reševanja različnih kožnih problematik. Med seboj se postopki razlikujejo glede na sestavo, intenziteto in globino kože, ki jo lahko dosegajo.

MASK PEEL:

je površinski kemični piling, primeren za nečisto, mastno kožo, razširjene pore, neenakomeren ten.. idealen je tudi za moško kožo. Ključna sestavini sta glikolna in salicilna kislina v kombinaciji z bentonit glino. Postopek je hiter in koža med postopkom občuti t.i. ščemenje, luščenja po njem ni. Priporoča se 4 ponovitve na vsakih 14dni, ob sočasni uporabi primerne domače nege, ki optimizira končni rezultat.

CENA: 60€

MILK PEEL:

je površinski kemični piling, primeren za izboljšanje teksture kože (reliefnih nepravilnosti, drobnih linij, “utrujen, pust” videz kože, posvetlitev površinskih nepravilnih pigmentacij). Ključne sestavine so mlečna, glikolna in salicilna kislina nizkega pH-ja. Ob izvajanju postopka koža občuti ščemenje, vroč, do pekoč občutek. Po postopku je koža sijoča, prekrvavljena., vendar oseba lahko normalno opravlja vse dejavnosti (z uStrezno zaščito kože). Optimalni učinki MILK peel postopka se pričakujejo 3-4dni po tretmaju, ko se postopek pogosto skoraj nevidne eskfoliacije popolnoma zaključi. Postopke se lahko izvaja obdobno (z namenom osvežitve kože) ali zaporedno v štirih tretmajih z ustreznim razmakom za optimalen učinek vidneje osvežene kože in poenotenega tena.

CENA: 70€

ACTIVA MELA PEEL :

kemični piling, namenjen posvetlitvi vseh vrst hiperpigmentacij (tudi melazmi)  in postimflematornih madežev (barvna nepravilnost kot posledica aken). Ključna sestavina: Resorcinol, Laktična, Phitinska in Kojicna kislina, Retinol in Arbutin – pH 2.23. Postopek ni boleč, koža navadno ne občuti posebnega draženja, kljub temu pa je po njem pričakovati nekaj rdečice. Dan po tretmaju se pojavi občutek “zategovanj” kože. Blago do zmerno luščenje  se pojavi po 3-4 dneh. Potrebna je ustrezna domača nega v naslednjih dneh in zaščita pred soncem. Rezultat je viden že po enem tretmaju.

CENA: 160€

COSMO PEEL 12% IN 15%:

kemična pilinga, namenjena tretiranju solarnih lentig, površinskih pigmentacij in reliefnih nepravilnosti, post inflamatornih madežev (madeži po aknah). Vsebuje 12-15% TCA (Triklorocetno kislino), ki deluje nekrotično na aminokislinske sestave gornjih plasti kože. Po postopku je vidna rdečica in znotraj 2-3dni tudi blago do zmerno luščenje (bolj na predelih, kjer smo posebej želeli efekt), pojavi se kratkotrajno “zategovanje” kože, vendar socialnega izostanka praviloma ni. Po postopku je pomembna ustrezna nega in zaščita kože pred soncem. Rezultat je viden že po enem tretmaju.

CENA: 160€